سه شنبه , 13 آذر 1403
جدیدترین مقالات
تنبلی تخمدان و متخصص غدد

تنبلی تخمدان و متخصص غدد

تنبلی تخمدان یعنی چه یا سندروم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

تنبلی تخمدان اصطلاحی است که به سندرم تخمدان پلی کیستیک (Polycystic Ovary Syndrome) یا PCOS اطلاق می‌شود. سندرم تخمدان پلی کیستیک از اختلالات هورمونی شایع برای زنان در سن باروری است. زنانی مبتلا به تخمدان پلی کیستیک دچارند ممکن است قاعدگی‌های نامنظم، طولانی، یا هورمون مردانه (آندروژن) اضافی داشته‌باشند. در این شرایط تخمدان‌ها ممکن است تعدادی تجمع از مایعات ایجاد کنند و نتوانند به‌طور منظم تخمک‌گذاری را انجام دهند.علت دقیق سندرم تخمدان پلی کیستیک ناشناخته است. تشخیص زودهنگام و درمان، به همراه کاهش وزن می‌توانند شانس عوارض طولانی مدت مانند دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی را کاهش دهند.

یک مطالعه نشان داده که تا ۷۰ درصد زنانی که به تنبلی تخمدان مبتلا هستند، از بیماری خود خبر ندارند. سندرم تخمدان پلی کیستیک بیماری جدیدی نیست و پزشک ایتالیایی، آنتونیو والیسنری، در سال ۱۷۲۱ میلادی علائم آن را توصیف کرده‌است.تنبلی تخمدان به انگلیسی Polycystic Ovary Syndrome نامیده‌می‌شود.


فهرست مطالب


علائم تنبلی تخمدان چیست؟

علائم و نشانه های تنبلی تخمدان معمولا حول و حوش اولین چرخه قاعدگی در دوران بلوغ ظاهر می‌شوند. در برخی موارد تنبلی تخمدان بعدها ایجاد می‌شود؛ برای مثال در پاسخ به افزایش وزن قابل توجه.علائم و نشانه‌های سندرم تخمدان پلی کیستیک، یا همان تنبلی تخمدان، متنوع است. تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک معمولا زمانی انجام می‌شود که دو مورد از ۳ نشانه زیر وجود داشته‌باشند:

تنبلی تخمدان و متخصص غدد

  • قاعدگی نامنظم: کم شدن تعداد دوره‌های پریود، نامنظم بودن و یا افزایش طول دوره قاعدگی از مهمترین نشانه‌های تنبلی تخمدان هستند. برای مثال ممکن است یک مبتلا، کمتر از ۹ سیکل قاعدگی در سال داشته‌باشد، فاصله زمانی سیکل‌های قاعدگی‌ش بیشتر از ۳۵ روز باشد و به طور غیرطبیعی پریود سختی داشته‌باشد.
  • آندروژن اضافی: بالارفتن سطح هورمون جنسی مردانه می‌تواند باعث علائم ظاهری، از جمله زیاد شدن موی صورت و بدن یعنی پر مویی و در مواردی آکنه شدید و طاسی مردانه شود.
  • تخمدان پلی کیستیک: تخمدان‌ها می‌توانند به دلیل کیست‌هایی که تخمک‌ها را احاطه می‌کنند، بزرگ شوند. این کیست‌ها در واقع فولیکل‌های تخمدان هستند که هر کدام یک تخمک نابالغ را در برگرفته‌اند. این تخمک‌ها در واقع هیچ‌گاه به اندازه‌ای که باعث قاعدگی شود بالغ نمی‌شوند. به این دلیل تخمدان‌ها ممکن است کارکرد مناسبی نداشته باشند.

معمولا علائم و نشانه‌های سندرم پلی کیستیک در افراد چاق، شدیدتر است.

اندازه تخمدان تنبل چقدر است؟

از نشانه های تنبلی تخمدان نمی‌توان به طور دقیق اندازه‌ی تخمدان را مثال زد. معمولا تخمدانی که تنبلی دارد یا به pcos دچار است، پر از تخمک‌هایی است که نتوانسته‌اند بافت تخمدان را بترکانند و بیرون بپرند. پس ممکن است که از تخمدان طبیعی کمی بزرگتر باشند و شکل یک کیسه پر از دانه‌های ارزن باشند.

تنبلی تخمدان و پریود نشدن (ایا تنبلی تخمدان باعث کم شدن خون قاعدگی می شود)

یک نشانه تنبلی تخمدان که ممکن است در افرادی که به تنبلی تخمدان مبتلا هستند دیده شود، قطع شدن پریود یا آمنوره است. گاهی نیز ممکن است تخمدان تنبل باعث بروز کاهش حجم خونریزی شود. کاهش حجم خونریزی در افرادی که تنبلی تخمدان دارند بسیار رایج است.

چه زمانی برای تنبلی تخمدان پلی کیستیک به متخصص زنان مراجعه کنیم؟

برای تشخیص و درمان تنبلی تخمدان، بهتر است به پزشک زنان و زایمان مراجعه کنید.

در صورت وجود شرایط زیر حتما به پزشک خود مراجعه کنید؛

  • اگر قاعدگی‌تان به طرز معنی‌داری عقب افتاده است و باردار نیستید.
  • علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک، مانند رویش بی‌رویه مو بر روی صورت و بدن و موی زائد چانه، را دارید.
  • برای بیش از ۱۲ ماه برای بارداری، بدون نتیجه خاصی، سعی کرده‌اید.
  • علائم دیابت، مانند تشنگی و گرسنگی شدید، تاری دید و یا کاهش وزن غیرمنتظره را دارید.

ممکن است پزشک برای تشخیص از آزمایش برای دیابت و سایر آزمایش‌ها استفاده کند.

دلایل تنبلی تخمدان یا سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

علت تنبلی تخمدان شناخته‌شده نیست. عواملی که ممکن است در ایجاد آن موثر باشند، به این ترتیب هستند:

  • انسولین اضافی: انسولین هورمونی است که در لوزالمعده ساخته‌می‌شود و به سلول‌ها اجازه استفاده از قند، منبع اصلی انرژی بدن، را می‌دهد. اگر سلول‌ها به کارکرد انسولین مقاوم شوند، قند خون افزایش خواهد یافت و بدن ممکن است انسولین بیشتری تولید کند. انسولین بیشتر ممکن است تولید آندروژن (هورمون مردانه) را افزایش دهد که به نوبه‌ی خود پرود را دچار مشکل می‌کند. حدود ۷۰ درصد از زنانی که به تنبلی تخمدان مبتلا هستند، به انسولین هم مقاومت پیدا کرده‌اند. بنابراین به دنبال علائم قند خون بالا باشید!
  • التهاب درجه پایین: این اصطلاح برای توصیف تولید مواد مختلف توسط گلبول‌های سفید برای مبارزه با عفونت به کار می‌رود. تحقیقات نشان داده‌است که خانم‌های مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک، دچار نوعی از التهاب درجه پایین می‌شوند که تخمدان‌های پلی کیستیک را برای تولید آندروژن تحریک می‌کند. آندروژن هم به نوبه خود باعث مشکلات قلبی و عروقی می‌شود.
  • نارسایی زودرس تخمدان که باعث از کار افتادن تخمدان است که قبل از ۴۰ سالگی می‌شود.
  • وراثت: تحقیقات نشان می‌دهند ژن‌های خاصی ممکن است با سندرم تخمدان پلی کیستیک مرتبط باشند. بنابراین اگر در خانواده افرادی مانند مادر و یا خواهر فرد به این بیماری مبتلا هستند، ممکن است شانس ابتلای آن شخص بالاتر باشد و علاعم تنبلی تخمدان دیده شود.
  • آندروژن اضافی: تخمدان‌ها با افزایش غیرعادی تولید آندروژن، باعث مردمویی و آکنه می‌شوند.

عوامل خطر ابتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک یا سندروم تنبلی تخمدان

مهمترین عامل خطر در این بیماری ژنتیک است. افرادی که مادر یا خواهر آنها دچار تنبلی تخمدان است، نسبت به افرادی که در نزدیکان خود این مشکل را ندارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک قرار دارد.مورد دیگری که می‌تواند روی ابتلا به این بیماری تأثیر داشته‌باشد، قند خون است. انسولین توسط پانکراس ترشح می‌شود و سطح قند را تنظیم می‌کند. در بدن افرادی که مقاومت به انسولین دارند، پانکراس برای تنظیم گلوکز، انسولین بیشتری ترشح می‌کند. انسولین اضافی روی تولید آندروژن تاثیر گذاشته و توانایی تخمک‌گذاری را دچار مشکل می‌کند.

تشخیص تنبلی تخمدان چگونه انجام می شود؟

آزمایش مشخصی برای تشخیص قطعی سندرم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان وجود ندارد. احتمالا دکتر زنان تاریخچه پزشکی، از جمله چرخه قاعدگی و پریود و تغییرات وزن را از بیمار جویا شود. معاینه بدنی، شامل معاینه برای نشانه‌های رویش بی‌رویه مو، مقاومت به انسولین و آکنه می‌شود.

تنبلی تخمدان و متخصص غدد

پزشک ممکن است برای تشخیص بهتر، این کارها را توصیه کند:

  • معاینه لگن: پزشک اندام‌های تولید مثل را به صورت بصری و دستی برای پیدا‌کردن توده‌ها، تومورها و سایر ناهنجاری‌ها معاینه می‌کند.
  • آزمایش خون: سپس آزمایش خون برای بررسی سطوح هورمونی انجام می‌شود. این آزمایش می‌تواند سایر مشکلاتی را که مشابه سندرم تخمدان پلی کیستیک هستند و باعث اختلال در قاعدگی یا افزایش آندروژن می‌شوند را رد کند. ممکن است برای اندازه‌گیری کلسترول و تری‌گلیسرید در حالت ناشتا و مقاومت به گلوکز، آزمایش‌های دیگری هم لازم باشند.
  • سونوگرافی: پزشک با استفاده از سونوگرافی، ظاهر تخمدان و قطر مخاط رحم را اندازه‌گیری می‌کند. یک فرستنده وارد دستگاه تناسلی می‌شود و با استفاده از امواج صوتی، تصاویری را در کامپیوتر به وجود می‌آورد.
آموزش زدن کرم ضد چروک

اگر پزشک تنبلی تخمدان یا سندرم پلی کیستیک را تشخیص داده‌باشد، ممکن است آزمایش‌های بیشتری را برای اطمینان از عوارض توصیه کند. این آزمایش‌ها از این قرارند:

  • آزمایش‌های دوره‌ای فشارخون، تحمل گلوکز و سطوح کلسترول و تری‌گلیسرید
  • غربالگری برای افسردگی و اضطراب
  • غربالگری برای آپنه خواب انسدادی

این بیماری می‌تواند تأثیر زیادی روی توانایی باروری زنان داشته‌باشد، پس اگر علائم این بیماری را در خودتان یا اعضای خانواده‌تان می‌بینید بهتر است برای تشخیص و درمان به‌موقع به دکتر زنان مراجعه‌کنید

درمان تنبلی تخمدان یا سندرم پلی کیستیک چگونه است؟

راه درمان تنبلی تخمدان یا تخمدان پلی کیستیک، بر مدیریت تک تک عوارض، مانند ناباروری، مردمویی، آکنه و چاقی تمرکز دارد. درمان‌های خاص، ممکن است شامل تغییر سبک زندگی و دارو باشند.

۱-درمان دارویی تنبلی تخمدان

برای منظم کردن چرخه قاعدگی، پزشک ممکن است موارد زیر را توصیه کند؛

  • قرص‌های ضدبارداری ترکیبی: قرص‌هایی که حاوی استروژن و پروژستین هستند، تولید آندروژن را کاهش می‌دهند و استروژن را تنظیم می‌کنند. تنظیم هورمون‌ها می‌تواند شانس سرطان مخاط رحم را کم کند و خون‌ریزی غیرطبیعی، رویش بی‌رویه مو و آکنه را تصحیح کند. به جای قرص، می‌توان از چسب هورمونی یا رینگ واژن که حاوی ترکیبی از استروژن و پروژستین است استفاده کرد.
  • درمان با پروژستین: مصرف پروژستین به مدت ۱۰ تا ۱۴ روز در هر ماه یا دو ماه یک‌بار، می‌تواند چرخه قاعدگی و پریود را تنظیم کند و از فرد در مقابل سرطان مخاط رحم محافظت کند. درمان با پروژستین سطح آندروژن را بهبود نمی‌بخشد و از بارداری جلوگیری نمی‌کند. اگر بیمار به دنبال باردار شدن نباشد، قرص پروژستین [بدون استروژن] یا وسیله داخل رحمی حاوی پروژستین انتخاب بهتری است.

آزمایش مشخصی برای تشخیص قطعی سندرم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان وجود ندارد. احتمالا دکتر زنان تاریخچه پزشکی، از جمله چرخه قاعدگی و پریود و تغییرات وزن را از بیمار جویا شود.

قطره ویتاگنوس برای تنبلی تخمدان مفید است؟

ویتاگنوس نوعی داروی گیاهی است که برای تنظیم مشکلات هورمونی، سندروم پیش از قاعدگی و کاهش علائم یائسگی استفاده می‌شود. در برخی خانم‌ها مصرف این دارو به‌صورت قطره یا قرص در درمان تنبلی تخمدان موثر است. البته دقت داشته باشید که این دارو و سایر داروها تنها علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک را کاهش داده و این بیماری را کامل درمان نمی‌کنند.

متفورمین برای تنبلی تخمدان

متفورمین از داروهای کنترل قند خون است که برای تنبلی تخمدان کاربردی است. یکی دیگر از کمک‌های مهمی که متفورمین به زن می‌کند، کاهش وزن است. خط اول درمان در تخمدان پلی کیستیک ورزش و کاهش وزن است. بنابراین متفورمین از چند جهت برای رفع تنبلی تخمدان و درمان تخمدان پلی کیستیک مفید است.

بهترین زمان مصرف قرص متفورمین برای تنبلی تخمدان چه زمانی است؟

متفورمین دارویی است که برای درمان دیابت نوع ۲ تجویز می‌شود. این دارو به پایین‌آمدن سطح انسولین و کاهش علائم تنبلی تخمدان کمک می‌کند. مقدار مصرف قرص باتوجه‌به شدت بیماری و سطح قند خون تعیین می‌شود. بهترین زمان برای خوردن قرص ظهر همراه با غذا است.

۲- درمان های خانگی تنبلی تخمدان

برای کاهش اثرات سندرم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان، درمان خانگی تنبلی تخمدان وجود دارد که شامل موارد زیر است؛

  • وزن‌تان را کنترل کنید: کاهش وزن می‌تواند سطوح انسولین و آندروژن را پایین بیاورد و روند تخمک‌گذاری را مجددا آغاز کند. از پزشک‌تان در مورد کاهش وزن سوال کنید.
  • مصرف کربوهیدرات‌ها را کاهش دهید: رژیم‌های غذایی کم‌چربی، کم‌کربوهیدرات سطح انسولین را کاهش می‌دهند. اگر به تنبلی تخمدان مبتلا هستید از پزشکتان در مورد یک رژیم غذایی کم‌کربوهیدرات سوال کنید. می‌توانید از کربوهیدرات‌های پیچیده، که سطح قند خون را به آرامی افزایش می‌دهند استفاده کنید.
  • فعال باشید: تمرین ورزشی به کاهش سطح قند خون کمک می‌کند. اگر به تنبلی تخمدان مبتلا هستید، افزایش فعالیت روزمره‌تان و شرکت در یک برنامه ورزشی منظم می‌تواند مقاومت به انسولین را کاهش دهد یا به کل درمان کند. به این‌صورت هم وزن خود را تحت کنترل خواهید‌داشت، هم از وقوع دیابت پیشگیری خواهید‌کرد.

۳-تغییر سبک زندگی در درمان تنبلی تخمدان یعنی چی؟

پزشک ممکن است کاهش وزن با استفاده از یک رژیم غذایی کم‌کالری، به همراه فعالیت‌های ورزشی متعادل را توصیه کند. حتی کاهش نسبتا کم‌وزن، برای مثال کاهش ۵٪ از وزن بدن، می‌تواند وضعیت بیمار را بهبود بخشد. کاهش وزن حتی می‌تواند اثربخشی داروهای تجویز‌شده برای سندرم تخمدان پلی کیستیک را افزایش دهد و به بهبود ناباروری کمک‌کند.

درمان تنبلی تخمدان با ورزش (ورزش درمان تنبلی تخمدان چیست)

هر نوع ورزش و فعالیت بدنی تاثیر مثبتی در کاهش علائم تنبلی تخمدان دارد. ورزش علاوه بر سلامت بدن با کاهش وزن و کاهش چربی نواحی شکم به درمان این اختلال کمک می‌کند. معمولا پزشک از خانم‌هایی با اختلال تخمدان پلی کیستیک می‌خواهد که روزانه حدود نیم ساعت ورزش کنند تا شانس باروری آنها بیشتر شود.

تنبلی تخمدان و متخصص غدد

تاثیر پیاده روی بر تنبلی تخمدان و نشانه های تنبلی تخمدان چیست؟

هر نوع فعالیت بدنی از جمله پیاده‌روی منظم می‌تواند تاثیر بسیار مثبتی روی درمان تنبلی تخمدان داشته‌باشد. زمانی که در کنار پیاده‌روی سبک زندگی سالمی را در پیش بگیرید و رژیم غذایی سالمی را دنبال کنید، شانس تخمک‌گذاری افزایش پیدا می‌کند و علائم این اختلال به‌مرور کمتر می‌شود.

۴-درمان تنبلی تخمدان با طب سنتی

در طب سنتی برای درمان تنبلی تخمدان راهکارهایی ارائه شده‌است. در این طب علت تنبلی تخمدان رطوبت و سردی است. باید مصرف مواد غذایی سرد را کاهش داد و در زمان پریود استحمام نکرد. یکی از راهکارهایی که در طب سنتی معرفی شد‌‌ه‌است، بادکش زیر شکم و کمر است.

شب‌ها می‌توانید یک لیوان عرق رازیانه بخورید تا سردی بدن از بین برود. عسل و سیاه‌دانه را با هم ترکیب کرده و روزی دو قاشق مرباخوری مصرف کنید. یک نوع ترکیب هم برای استفاده واژینال معرفی شده‌است که از ترکیب عسل، روغن زیتون و زاج به وجود می‌آید.

علت تنبلی تخمدان

در حال حاضر، هیچ علت شناخته شده‌ای برای تنبلی تخمدان در دست نیست. بااین‌حال، بین این سندرم با ژنتیک، انسولین اضافی و التهاب با درجه پایین ارتباط مشخصی وجود دارد اما علت دقیق این سندرم شناخته شده نیست. تشخیص و درمان به‌موقع تنبلی تخمدان، بسیار مهم است.

  • اختلال ژنتیکی

تصور می‌شود PCOS دارای خواستگاه ژنتیکی است. به‌طوری‌که احتمال ابتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک در کسانی که مادر یا خواهرشان مبتلا به این سندرم بوده است، بیشتر است، تا سایر بستگان و این پیوند خانوادگی عامل اصلی خطر تنبلی تخمدان محسوب می‌شود.

  • قند

منبع اصلی انرژی بدن گلوکز است که میزان آن در بدن، توسط انسولین ترشح شده از پانکراس تنظیم می‌شود. در این میان فرد مبتلا به مقاومت به انسولین قادر به استفاده موثر از انسولین نیست که این امر باعث می‌شود که پانکراس برای تامین نیازهای بدن، بیش از حد انسولین ترشح کند.

تصور می‌شود انسولین اضافی به دلیل تأثیر بر تولید آندروژن، بر توانایی زنان در تخمک‌گذاری تأثیر می‌گذارد. تحقیقات نشان می‌دهد که زنان مبتلا به PCOS، دارای التهاب با درجه پایین هستند که تخمدان‌های پلی‌کیستیک را برای تولید آندروژن تحریک می‌کند.

انواع کمر درد

انواع تنبلی تخمدان

4 نوع تنبلی تخمدان یا PCOS وجود دارد:

در این قسمت به انواع مختلف PCOS خواهیم پرداخت. چهار نوع تنبلی تخمدان عبارت‌اند از:

  • PCOS مقاوم به انسولین
  •  تنبلی تخمدان التهابی
  • PCOS با علت پنهان
  • بیماری سندروم پلی کیستیک ناشی از قرص

1- PCOS مقاوم به انسولین

این حالت، شایع‌ترین نوع PCOS است که حدود 70 درصد افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این نوع از تنبلی تخمدان در اثر سیگارکشیدن، آلودگی هوا، مصرف قند و چربی ترانس ایجاد می‌شود. در این مورد، سطوح بالای انسولین از تخمک‌گذاری جلوگیری می‌کند و تخمدان‌ها را برای تولید تستوسترون تحریک می‌کند.

اگر پزشک چنین بیان داشته است که در مرز دیابتی هستید و تست تحمل گلوکز شما نرمال نبوده است یا اگر سطح انسولین شما افزایش‌یافته و اضافه‌وزن دارید، ممکن است یکی از مبتلایان به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک مقاوم به انسولین باشید.

توصیه:به‌عنوان اولین قدم برای بهبود علائم، شکر را از رژیم غذایی خود حذف کنید! مصرف قند در حد پایین مشکلی ندارد اما در صورت مصارف زیاد، مقاومت به انسولین خونتان بیشتر می‌شود! برای جلوگیری از PCOS مقاوم به انسولین می‌توانید زیر نظر پزشک اینوزیتول مصرف کنید. برای بهبود این نوع PCOS به یک دورة تقریباً 6 تا نه ماهه نیاز دارید چراکه روند بهبود این مشکل کند است.

تنبلی تخمدان و متخصص غدد

2- بیماری پلی کیستیک ناشی از قرص

این نوع، دومین PCOS رایج است که به دلیل مصرف قرص‌های ضدبارداری (که تخمک‌گذاری را سرکوب می‌کنند) ایجاد می‌شود. در اکثر زنان، اثر این قرص‌ها ماندگاری زیادی ندارد و پس از اتمام اثر داروها، تخمک‌گذاری ازسرگرفته می‌شود. اما در برخی از زنان، حتی بعد از رفع اثرات این قرص‌ها، تخمک‌گذاری ماه‌ها تا سال‌ها آغاز نمی‌شود. در این مدت مشورت با متخصص زنان و زایمان توصیه می‌شود.اگر قبل از شروع مصرف قرص‌ها، دوره‌های منظم و نرمالی را تجربه می‌کردید، ممکن است نشانه PCOS شما ناشی از قرص باشد. معمولا بالا بودن سطح LH در آزمایش خون می‌تواند بیانگر ابتلای شما به این سندرم باشد.

3- تنبلی تخمدان التهابی

در سندرم تخمدان پلی‌کیستیک التهابی، از تخمک‌گذاری جلوگیری می‌شود، هورمون‌ها نامتعادل می‌شوند و آندروژن تولید می‌شود. این التهاب به سبب استرس، سموم محیطی و رژیم غذایی التهابی مانند گلوتن ایجاد می‌شود.اگر علائمی چون سردرد، عفونت یا آلرژی پوستی دارید و آزمایش خون شما نشانگر کمبود ویتامین D است، شمارش خون شما طبیعی نیست و سطح تیروئیدتان افزایش‌یافته است و بنابراین ممکن است شما نیز یکی از مبتلایان به PCOS التهابی باشید.

نکته – استرس خود را کنترل کنید! مصرف غذاهای التهاب آور مانند محصولات لبنی، شکر یا گندم را متوقف کنید و مصرف مکمل‌های منیزیم – به سبب اثرات ضدالتهابی آن – را شروع کنید. لازم به ذکر است که روند بهبود علائم این سندرم، حدود نه ماه طول می‌کشد زیرا روند کندی دارد.

4- PCOS پنهان

این نوع، شکل ساده‌تری از انواع سندرم تخمدان پلی‌کیستیک است و حدود سه تا چهار ماه پس از برطرف‌شدن علل آن برطرف می‌شود. علت‌های  PCOS پنهان شامل بیماری تیروئید، کمبود ید (به سبب نیاز تخمدان‌ها به ید)، رژیم گیاه‌خواری (به سبب ایجاد کمبود روی در بدن و نیاز تخمدان‌ها به روی) و مصرف شیرین‌کننده‌های مصنوعی است.

برخی نکات دیگر درمان تخمدان پلی کیستیک در خانه

  • خواب کافی داشته‌باشید: کم‌خوابی می‌تواند علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک را بدتر کند و خطر افزایش وزن و سایر مشکلات سلامتی را افزایش دهد. ۷ تا ۸ ساعت خواب در شب را رعایت کنید و یک برنامه خواب منظم ایجادکنید.
  • مکمل مصرف کنید: برخی‌از مکمل‌ها ممکن است به مدیریت علائم تنبلی تخمدان کمک کنند. به عنوان مثال، اسیدهای چرب امگا ۳ به کاهش التهاب و بهبود حساسیت به انسولین کمک‌می‌کنند، درحالیکه ویتامین D ممکن است به تنظیم چرخه‌های قاعدگی و بهبود باروری کمک کند. قبل از مصرف هر مکملی با پزشک خود صحبت کنید، زیرا ممکن‌است برخی‌از آنها با داروها تداخل داشته‌باشند.
  • چرخه‌های قاعدگی خود را کنترل کنید: پیگیری چرخه‌های قاعدگی می‌تواند به شما در شناسایی بی‌نظمی‌ها و مشکلات احتمالی باروری کمک کند. از یک تقویم یا برنامه ردیابی برای ثبت تاریخ شروع و پایان قاعدگی و همچنین علائمی که تجربه می‌کنید استفاده‌کنید.

درمان قطعی تنبلی تخمدان و علت پریود نشدن و بزرگ شدن شکم

هیچ درمان قطعی برای تنبلی تخمدان وجود ندارد، اما برخی راهکارها می‌تواند به مدیریت علائم کمک کند:

  1. قرص‌های ضدبارداری: قرص‌های ضدبارداری خوراکی می‌توانند چرخه‌های قاعدگی را تنظیم کرده و سطح آندروژن را کاهش دهند که می‌تواند علائمی مانند آکنه و هیرسوتیسم را بهبود بخشد.
  2. متفورمین: این دارو معمولا برای درمان دیابت استفاده می‌شود، اما می‌تواند به بهبود حساسیت به انسولین و تنظیم چرخه‌های قاعدگی در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک کمک‌کند.
  3. درمان‌های باروری: اگر می‌خواهید باردار شوید، دارو‌های باروری مانند کلومیفن سیترات یا گنادوتروپین‌ها می‌توانند به تحریک تخمک‌گذاری کمک کنند.
  4. جراحی: در موارد نادر، ممکن است جراحی برای برداشتن کیست‌های تخمدان یا کاهش سطح آندروژن در بدن ضروری باشد.

دکتر متخصص اورولوژی کیست؟

دکتر متخصص داخلی می‌تواند با ادامه تحصیل در شاخه اورولوژی، به مرحله فوق تخصص اورولوژی دست پیدا کند. متخصص اورولوژی دررابطه‌با سیستم ادراری تخصص و دانش کافی دارد. سیستم ادراری شامل مثانه، کلیه‌ها، حالب‌ها (لوله‌هایی که ادرار را از کلیه به مثانه منتقل می‌کنند.) و مجرای ادراری می‌شود. اورولوژیست در مورد انواع بیماری‌ها و مشکلات مربوط به این اندام‌ها و بافت‌ها اطلاعات کافی داشته و در تشخیص و درمان آنها به شما کمک می‌کند.

متخصص اورولوژی همچنین درمورد دستگاه تناسلی آقایان شامل بیضه‌ها، آلت تناسلی، کیسه بیضه و پروستات دانش بالایی داشته و بیماری‌های این بخش را هم درمان می‌کند.این متخصصان در محیط‌های مختلف مانند بیمارستان، مراکز تخصصی یا مطب شخصی می‌توانند کار کنند. گاهی ممکن است جراحی‌های مانند سرطان یا انسداد دستگاه ادراری را انجام دهند.

تنبلی تخمدان و متخصص غدد

علت مراجعه به دکتر متخصص اورولوژی

برای درمان انواع بیماری‌های مربوط به سیستم ادراری یا مشکلات دستگاه تناسلی آقایان می‌توان به متخصص اورولوژی مراجعه کرد. دررابطه‌با برخی از بیماری‌های مزمن مانند سنگ کلیه، سرطان پروستات یا مشکل در نگه‌داشتن ادرار، اورولوژیست به‌عنوان پزشک اصلی در مدیریت بیماری به شخص کمک می‌کند.

دکتر اورولوژی می‌تواند مشکلات مربوط به مثانه، عفونت‌های دستگاه ادراری، سرطان مثانه و کلیه، سنگ کلیه و بسیاری دیگر از بیماری‌ها را تشخیص داده و درمان کند. آقایان می‌توانند برای مشکلاتی مانند اختلال نعوظ، بزرگ‌شدن غده پروستات و سرطان پروستات و بیضه به اورولوژیست مراجعه کنند.

زنان هم برای حل مشکلات ادراری مانند نگه‌داشتن ادرار بعد از بارداری می‌توانند به دکتر اورولوژی مراجعه کنند. دررابطه‌با کودکان برای درمان مشکلاتی غیرطبیعی مانند شب ادراری نیاز به مراجعه به دکتر اورولوژی است.

دکتر اورولوژی از چه روش‌های تشخیصی و درمانی استفاده می‌کند؟

دکتر اورولوژی می‌تواند برای درمان، داروهای مختلف تجویز کند یا در برخی مشکلات تمریناتی را برای تقویت عضلات لگن آموزش دهد تا مشکل مربوط به نگه‌داشتن ادرار برطرف شود. متخصص اورولوژی برای تشخیص دقیق و درمان ممکن است از روش‌های زیر استفاده کند.

  • سیستوسکوپی: روشی که در آن با ابزار تلسکوپ می‌توان به مثانه و مجاری ادرار بادقت نگاه کرد.
  • اورتروسکوپی: مشابه روش سیستوسکوپی بوده و می‌توان با آن حالب‌ها و کلیه‌ها را بررسی کرد.
  • بیوپسی پروستات: برای تشخیص سرطان یک نمونه کوچک از بافت پروستات برداشته می‌شود.
  • نفرکتومی: این روش نوعی جراحی است که برای درمان سرطان کلیه برداشته می‌شود.
  • وازکتومی: متخصص اورولوژی برای عقیم‌سازی آقایان لوله‌های حامل اسپرم را برش می‌دهد.
کولیک نوزاد چیست؟ + بررسی علائم، دلایل و راهکارهای درمانی کولیک

دکتر اورولوژی چه بیماری‌هایی را درمان می‌کند؟

گاهی برای مشکلات خفیف در سیستم ادراری می‌توان به پزشک عمومی مراجعه کرد. اما زمانی که علائم شدید است، باید به اورولوژیست مراجعه کنید. اورولوژیست در تشخیص و درمان بسیاری از بیماری‌های مربوط به سیستم ادراری و همچنین دستگاه تناسلی آقایان دانش و مهارت داشته و می‌توان در این موارد به این متخصص مراجعه کرد. در ادامه برخی از مهم‌ترین بیماری‌هایی که توسط دکتر متخصص اورولوژی درمان می‌شود، ذکر می‌کنیم.

۱- سرطان کلیه‌ها

کلیه‌های وظیفه دفع مواد زائد و کنترل فشارخون را برعهده دارند. زمانی که رشد غیرطبیعی سلول‌ها در کلیه شروع می‌‎شود، یک توده یا تومور در کلیه شکل می‌گیرد. علت دقیق سرطان کلیه مشخص نیست. اما معمولا عواملی مانند سیگارکشیدن، چاقی، فشارخون بالا و سابقه خانوادگی باعث بروز این م شکل می‌شوند.از علائم اصلی سرطان کلیه می‌توان به وجود خون در ادرار، توده در کلیه، درد پهلو، خستگی، ازدست‌دادن اشتها، تب، درد استخوان و فشارخون بالا اشاره کرد.

۲- سنگ کلیه

اگر علائمی مانند درد در پهلو، خون در ادرار و حالت تهوع دارید، احتمال دارد دچار سنگ کلیه شده باشید. در بیشتر مواقع سنگ‌های کلیه در ابعادی اندازه نخود هستند. اما گاهی ممکن است اندازه آن کوچک‌تر یا بزرگ‌تر هم شود. برخی از سنگ‌های کلیه اندازه یک دانه شن و برخی دیگر اندازه یک توپ گلف هستند. سنگ‌های کوچک از دستگاه ادراری عبور می‌کنند. اما برای درمان سنگ‌های بزرگ نیاز به جراحی است.افرادی که مایعات کمی می‌نوشند، دچار انسداد دستگاه ادراری هستند یا سابقه خانوادگی سنگ کلیه دارند، بیشتر در معرض این مشکل قرار می‌گیرند. مواردی مانند دیابت، فشارخون بالا و کلسیم بالا در ادرار می‌تواند خطر ابتلا را بالاتر ببرد.

۳-عفونت کلیه

عفونت کلیه نوعی عفونت ادراری است که معمولا از مثانه شروع می‌شود و به یک یا هر دو کلیه می‌رسد. این نوع عفونت باید جدی گرفته شود و به‌موقع درمان شود. اگر درمان به‌درستی انجام نشود، ممکن است عفونت آسیب جدی به کلیه‌ها وارد کند. گاهی نیز باکتری‌های ایجادکننده عفونت می‌توانند وارد گردش خون شوند و خطر مرگ به همراه داشته باشند. درمان آن معمولا تجویز داروهای آنتی‌بیوتیک است.

تنبلی تخمدان و متخصص غدد

۴-بیماری غدد آدرنال

اگر دچار علائمی مانند تب، لرز، درد پهلو، درد شکم، تکرر ادرار، میل شدید برای ادرار کردن، احساس سوزش هنگام ادرار و تهوع و استفراغ شدید، باید سریعا به دکتر متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

نارسایی غدد آدرنال یا بیماری آدیسون یک اختلال غیرمعمول است. زمانی که بدن به‌اندازه کافی هورمونی خاص را تولید نکند، این شرایط ایجاد می‌شود. در این بیماری اغلب غدد فوق‌کلیوی هورمون کورتیزول و آلدسترون بسیار کمی تولید می‌کنند. بیماری آدیسون ممکن است هر فردی با هر سنی را درگیر کند. علائمی مانند خستگی مفرط، کاهش وزن، تیره شدن پوست، فشار و قند خون پایین و دردهای عضلانی از علائم این بیماری هستند.

۵- سرطان مثانه

سرطان مثانه انواع مختلفی دارد و در بیشتر مواقع از سلول‌های داخلی‌ترین پوشش مثانه شروع می‌شود. وجود خون در ادرار مهم‌ترین علامت سرطان است. اگر علاوه بر این نشانه هنگام ادرار درد دارید یا دچار مشکلات دیگری هنگام ادرار کردن هستید، باید به متخصص اورولوژی مراجعه کنید. برای درمان سرطان مثانه باتوجه‌به شدت و محل سرطان از روش‌های مختلفی مانند عمل جراحی، شیمی‌درمانی، پرتودرمانی یا ترکیبی از این روش‌ها استفاده می‌شود.

۶- سندرم مثانه دردناک

سندرم مثانه دردناک نوعی بیماری مزمن است و باعث فشار به مثانه، درد مثانه و گاهی درد لگن می‌شود. این درد ممکن است خفیف یا شدید باشد. زمانی که مثانه از ادرار پر می‌شود، سیگنال‌هایی به مغز ارسال می‌شود تا اعلام کند زمان خالی‌کردن مثانه است. اما در سندرم مثانه دردناک این سیگنال‌ها با اختلال روبرو شده و فرد مجبور است، نسبت به دیگر افراد ادرار با حجم کم اما با دفعات زیاد را دفع کند. این بیماری در زنان بیشتر از مردان شایع است و درمان خاصی برای آن وجود ندارد. معمولا با برخی داروها تنها می‌توان علائم آن را کاهش داد.

۷- عفونت ادراری

عفونت ادراری می‌تواند مربوط به هر بخش از سیستم ادراری شامل کلیه‌ها، مثانه، حالب‌ها و مجرای ادراری باشد. در بیشتر مواقع عفونت مربوط به بخش مثانه و مجرای ادراری می‌شود. این نوع عفونت در زنان بیشتر از مردان دیده می‌شود. گاهی درد آن بسیار شدید و آزاردهنده شده و درصورتی‌که عفونت به کلیه‌ها برسد، مشکلات بزرگی را ایجاد می‌کند. برای درمان عفونت ادراری معمولا پزشک آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کند.عفونت ادراری ممکن است علائمی مانند میل شدید ادرار کردن، احساس سوزش هنگام ادرار، دفع مکرر و کم ادرار و ادرار با بوی قوی همراه داشته باشد.

۸-بیماری دستگاه تناسلی آقایان

ایجاد انواع مشکلات در دستگاه تناسلی می‌تواند روی زندگی جنسی و سلامت کلی تأثیر داشته باشد. بیماری‌های مختلفی ممکن است این ناحیه را درگیر کند. پریاپیسم نوعی بیماری است که شخص دچار نعوظ مداوم و دردناک می‌شود.بیماری پیرونی هم باعث ایجاد توده سفت در آلت تناسلی و انحنای آلت می‌شود. بیماری‌های دیگری مانند سرطان آلت تناسلی، سرطان پروستات و اختلال نعوظ از دیگر مشکلاتی هستند که می‌توان برای تشخیص و درمان آنها به دکتر متخصص اورولوژی مراجعه کرد.

تنبلی تخمدان و متخصص غدد

۹- سرطان آلت تناسلی

زمانی که رشد سلول‌ها داخل یا روی آلت مردانه به طور غیرمعمول زیاد شود، به آن سرطان آلت تناسلی می‌گویند. این نوع سرطان خیلی شایع نیست و جز سرطان‌هایی محسوب می‌شود که می‌توان آن را به‌خصوص در مراحل اولیه درمان کرد.

ابتلا به ویروس پاپیلومای انسانی، سن بالای ۶۰ سال و ایدز از عوامل اصلی ابتلا به سرطان آلت تناسلی هستند. شایع‌ترین نشانه این سرطان تغییرات در پوست آلت تناسلی است. از علائم دیگر آن می‌توان به تغییر در ضخامت و رنگ پوست، بثورات پوستی، توده روی آلت تناسلی، ترشحات بدبو و تورم اشاره کرد.

۱۰- سرطان بیضه‌ها

رشد غیرطبیعی سلول‌ها در بیضه باعث بروز سرطان بیضه می‌شود. این افراد علائم و نشانه‌های مختلفی را تجربه می‌کنند. گاهی هم ممکن است سرطان هیچ نشانه‌ای نداشته باشد. معمولا علامت اصلی سرطان بیضه، بزرگ‌شدن یا ایجاد توده‌ای سخت در بیضه است. از علائم دیگر آن می‌توان به درد بیضه، ناراحتی، بی‌حسی در بیضه، تجمع ناگهانی مایع در بیضه و درد مبهم در زیر شکم اشاره کرد.

۱۱- سرطان پروستات

پروستات قسمتی از دستگاه تناسلی مردان است که ممکن است به دلایل مختلفی سلول‌های آن رشد کنند و تومور ایجاد کنند. آقایان می‌توانند با چکاپ منظم از بروز مشکلات شدید جلوگیری کنند. زیرا سرطان پروستات به‌کندی پیشرفت دارد. اگر سرطان پروستات به‌سرعت رشد کند، از روش‌هایی مانند براکی تراپی یا جراحی پروستاتکتومی استفاده می‌شود.معمولا این بیماری در مردان بالای ۵۵ سال دیده می‌شود. علائمی مانند جریان ضعیف ادرار، ادرار دردناک، بی‌اختیاری مدفوع، انزال دردناک، اختلال نعوظ و وجود خون در منی می‌توانند از نشانه‌های سرطان باشند.

۱۲-بزرگ‌شدن غده پروستات

بزرگ شدن غده پروستات را هیپرپلازی خوش‌خیم پروستات، یک بیماری شایع است که با افزایش سن در مردان دیده می‌شود. این بیماری می‌تواند مشکلاتی را در مثانه، مجاری ادرار و کلیه‌ها ایجاد کند.یکی از علائم ادراری ناراحت‌کننده این بیماری، مسدود شدن جریان ادرار از مثانه است. درمان‌های مختلفی برای این بیماری وجود دارد. داروها و درمان‌های کم تهاجمی در بسیاری از مواقع کارساز هستند. اما گاهی ممکن است نیاز به جراحی باشد.از علائم اصلی آن می‌توان به نیاز مکرر به ادرار، تکرر ادرار در شب، مشکل در شروع ادرار، جریان ضعیف ادرار و ناتوانی در تخلیه کامل مثانه اشاره کرد.

کانتورینگ صورت یا زاویه سازی و مادلینگ چهره چیست؟ + عوارض کانتورینگ صورت چیست؟

۱۳- مشکل در نعوظ

اختلال نعوظ و ناتوانای جنسی در واقع ناتوانی در نعوظ یا حفظ آن در طول رابطه جنسی است. اگر گاهی دچار این مشکل شده باشید، جای نگرانی نیست. اما اختلال نعوظ به طور مداوم در زندگی زناشویی تأثیر منفی داشته و اعتمادبه‌نفس را از بین می‌برد.

اختلال نعوظ می‌تواند نشانه بیماری زمینه‌ای دیگری باشد. اگر مشکل از بیماری زمینه‌ای دیگری باشد، می‌توان با درمان آن بیماری اختلال نعوظ را برطرف کرد. گاهی هم می‌توان با دارو یا سایر درمان‌های مستقیم این مشکل را برطرف کرد.

۱۴- زود انزالی

زود انزالی یا انزال زودرس نوعی اختلال در عملکرد جنسی است. در این بیماری فرد به ارگاسم می‌رسد و مایع منی زودتر از زمانی که شخص و شریک جنسی بخواهد، خارج می‌شود. اغلب افرادی که دچار زود انزالی هستند، قبل یا کمی بعد از دخول در حین مقاربت به انزال می‌رسند.

۶- سندرم مثانه دردناک

سندرم مثانه دردناک نوعی بیماری مزمن است و باعث فشار به مثانه، درد مثانه و گاهی درد لگن می‌شود. این درد ممکن است خفیف یا شدید باشد. زمانی که مثانه از ادرار پر می‌شود، سیگنال‌هایی به مغز ارسال می‌شود تا اعلام کند زمان خالی‌کردن مثانه است. اما در سندرم مثانه دردناک این سیگنال‌ها با اختلال روبرو شده و فرد مجبور است، نسبت به دیگر افراد ادرار با حجم کم اما با دفعات زیاد را دفع کند. این بیماری در زنان بیشتر از مردان شایع است و درمان خاصی برای آن وجود ندارد. معمولا با برخی داروها تنها می‌توان علائم آن را کاهش داد.

۷- عفونت ادراری

عفونت ادراری می‌تواند مربوط به هر بخش از سیستم ادراری شامل کلیه‌ها، مثانه، حالب‌ها و مجرای ادراری باشد. در بیشتر مواقع عفونت مربوط به بخش مثانه و مجرای ادراری می‌شود. این نوع عفونت در زنان بیشتر از مردان دیده می‌شود. گاهی درد آن بسیار شدید و آزاردهنده شده و درصورتی‌که عفونت به کلیه‌ها برسد، مشکلات بزرگی را ایجاد می‌کند. برای درمان عفونت ادراری معمولا پزشک آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کند.عفونت ادراری ممکن است علائمی مانند میل شدید ادرار کردن، احساس سوزش هنگام ادرار، دفع مکرر و کم ادرار و ادرار با بوی قوی همراه داشته باشد.

۸-بیماری دستگاه تناسلی آقایان

ایجاد انواع مشکلات در دستگاه تناسلی می‌تواند روی زندگی جنسی و سلامت کلی تأثیر داشته باشد. بیماری‌های مختلفی ممکن است این ناحیه را درگیر کند. پریاپیسم نوعی بیماری است که شخص دچار نعوظ مداوم و دردناک می‌شود.بیماری پیرونی هم باعث ایجاد توده سفت در آلت تناسلی و انحنای آلت می‌شود. بیماری‌های دیگری مانند سرطان آلت تناسلی، سرطان پروستات و اختلال نعوظ از دیگر مشکلاتی هستند که می‌توان برای تشخیص و درمان آنها به دکتر متخصص اورولوژی مراجعه کرد.

۹- سرطان آلت تناسلی

زمانی که رشد سلول‌ها داخل یا روی آلت مردانه به طور غیرمعمول زیاد شود، به آن سرطان آلت تناسلی می‌گویند. این نوع سرطان خیلی شایع نیست و جز سرطان‌هایی محسوب می‌شود که می‌توان آن را به‌خصوص در مراحل اولیه درمان کرد.

ابتلا به ویروس پاپیلومای انسانی، سن بالای ۶۰ سال و ایدز از عوامل اصلی ابتلا به سرطان آلت تناسلی هستند. شایع‌ترین نشانه این سرطان تغییرات در پوست آلت تناسلی است. از علائم دیگر آن می‌توان به تغییر در ضخامت و رنگ پوست، بثورات پوستی، توده روی آلت تناسلی، ترشحات بدبو و تورم اشاره کرد.

۱۰- سرطان بیضه‌ها

رشد غیرطبیعی سلول‌ها در بیضه باعث بروز سرطان بیضه می‌شود. این افراد علائم و نشانه‌های مختلفی را تجربه می‌کنند. گاهی هم ممکن است سرطان هیچ نشانه‌ای نداشته باشد. معمولا علامت اصلی سرطان بیضه، بزرگ‌شدن یا ایجاد توده‌ای سخت در بیضه است. از علائم دیگر آن می‌توان به درد بیضه، ناراحتی، بی‌حسی در بیضه، تجمع ناگهانی مایع در بیضه و درد مبهم در زیر شکم اشاره کرد.

۱۱- سرطان پروستات

پروستات قسمتی از دستگاه تناسلی مردان است که ممکن است به دلایل مختلفی سلول‌های آن رشد کنند و تومور ایجاد کنند. آقایان می‌توانند با چکاپ منظم از بروز مشکلات شدید جلوگیری کنند. زیرا سرطان پروستات به‌کندی پیشرفت دارد. اگر سرطان پروستات به‌سرعت رشد کند، از روش‌هایی مانند براکی تراپی یا جراحی پروستاتکتومی استفاده می‌شود.معمولا این بیماری در مردان بالای ۵۵ سال دیده می‌شود. علائمی مانند جریان ضعیف ادرار، ادرار دردناک، بی‌اختیاری مدفوع، انزال دردناک، اختلال نعوظ و وجود خون در منی می‌توانند از نشانه‌های سرطان باشند.

۱۲-بزرگ‌شدن غده پروستات

بزرگ شدن غده پروستات را هیپرپلازی خوش‌خیم پروستات، یک بیماری شایع است که با افزایش سن در مردان دیده می‌شود. این بیماری می‌تواند مشکلاتی را در مثانه، مجاری ادرار و کلیه‌ها ایجاد کند.یکی از علائم ادراری ناراحت‌کننده این بیماری، مسدود شدن جریان ادرار از مثانه است. درمان‌های مختلفی برای این بیماری وجود دارد. داروها و درمان‌های کم تهاجمی در بسیاری از مواقع کارساز هستند. اما گاهی ممکن است نیاز به جراحی باشد.از علائم اصلی آن می‌توان به نیاز مکرر به ادرار، تکرر ادرار در شب، مشکل در شروع ادرار، جریان ضعیف ادرار و ناتوانی در تخلیه کامل مثانه اشاره کرد.

۱۳- مشکل در نعوظ

اختلال نعوظ و ناتوانای جنسی در واقع ناتوانی در نعوظ یا حفظ آن در طول رابطه جنسی است. اگر گاهی دچار این مشکل شده باشید، جای نگرانی نیست. اما اختلال نعوظ به طور مداوم در زندگی زناشویی تأثیر منفی داشته و اعتمادبه‌نفس را از بین می‌برد.

اختلال نعوظ می‌تواند نشانه بیماری زمینه‌ای دیگری باشد. اگر مشکل از بیماری زمینه‌ای دیگری باشد، می‌توان با درمان آن بیماری اختلال نعوظ را برطرف کرد. گاهی هم می‌توان با دارو یا سایر درمان‌های مستقیم این مشکل را برطرف کرد.

۱۴- زود انزالی

زود انزالی یا انزال زودرس نوعی اختلال در عملکرد جنسی است. در این بیماری فرد به ارگاسم می‌رسد و مایع منی زودتر از زمانی که شخص و شریک جنسی بخواهد، خارج می‌شود. اغلب افرادی که دچار زود انزالی هستند، قبل یا کمی بعد از دخول در حین مقاربت به انزال می‌رسند.

عوامل فیزیکی، شیمیایی و روانی می‌توانند روی این مشکل تأثیر داشته باشند. گاهی مشکل از اختلال نعوظ یا مشکل هورمونی است. در برخی مواقع نیز اضطراب، مشکلات در رابطه و افسردگی باعث بروز این بیماری می‌شوند.

۱۵- دیر انزالی

دیر انزالی یا تاخیر در انزال می‌تواند به علت مشکلات جسمی یا روانی ایجاد شود. حدود ۱ تا ۴% از مردان دچار این مشکل می‌شوند. دیر انزالی نیز مانند زود انزالی می‌تواند تأثیر منفی در رابطه داشته باشد. دیر انزالی باعث اضطراب در مود سلامت بدن، پایین آمدن میل جنسی و نارضایتی جنسی شود. درمان دارویی برای این مشکل وجود ندارد. اما گاهی دلایل روانی آن را می‌توان با برخی داروها کاهش داد.

۱۶ ناباروری

در آقایان ناباروری می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که با مراجعه به دکتر متخصص اورولوژی می‌توان علت را تشخیص داد و درمان کرد. گاهی آسیب به دستگاه تناسلی مردان یا اختلالات اسپرم می‌تواند باعث بروز این مشکل شود. از علل شایع ناباروری مردان می‌توان به واریکوسل اشاره کرد. واریکوسل سیاهرگی در کیسه زیر آلت تناسلی است که در صورت بزرگ‌شدن مشکلاتی را ایجاد می‌کند. در این شرایط ممکن است پزشک برای درمان ناباروری جراحی را پیشنهاد دهد.

۱۷- زگیل تناسلی در مردان

زگیل تناسلی زائده‌های گوشتی هستند که ممکن است در ناحیه تناسلی یا مقعد ایجاد شوند. این نوع زگیل توسط ویروس پاپیلومای انسانی ایجاد شده و بیش از ۱۰۰ نوع مختلف دارد. دو سوم افرادی که با شریک دارای زگیل تناسلی رابطه جنسی دارند، به این ویروس مبتلا می‌شوند. معمولا زگیل‌ها بدون درد هستند. اما گاهی باتوجه‌به محل ایجاد زگیل ممکن است ناراحت‌کننده باشد.

معرفی 6 متخصص برتر زنان در ایران به انتخاب مجله تهران دنتال نیوز

در مردان زگیل تناسلی می‌تواند مجرای ادرار، آلت تناسلی، کیسه بیضه و ناحیه رکتوم را آلوده کند. ممکن است ظاهر زگیل‌ها نرم و با برجستگی کوچک باشد و یا برآمدگی‌هایی ایجاد کنند.

تنبلی تخمدان و متخصص غدد

۱۸- واکسن گاردسیل

واکسن گاردسیل برای جلوگیری از ابتلا به زگیل تناسلی تزریق می‌شود. این واکسن در سال ۲۰۰۶ تایید شد. برای پیشگیری از ۴ نوع شایع ویروس HPV (۶،۱۱،۱۶ و ۱۸) این واکسن مؤثر است. برای افرادی که قبلا به این ویروس مبتلا شده‌اند، تزریق واکسن تأثیر کمتری دارد. بهتر است برای پیشگیری از ابتلا به زگیل تناسلی این واکسن را تزریق کنید.

۱۹- بی‌اختیاری ادرار

بی‌اختیاری ادرار به معنای ازدست‌دادن کنترل مثانه است. این حالت می‌تواند برای بسیاری از افراد شرم‌آور باشد. بی‌اختیاری ادرار دلایل مختلفی دارد. معمولا این بیماری در افراد مسن، زنانی که به‌تازگی زایمان کرده‌اند و پس از یائسگی دیده می‌شود. گاهی عفونت‌های دستگاه ادراری، مشکلات مربوط به لگن و بزرگ‌شدن پروستات می‌توانند این مشکل را ایجاد کنند. دکتر متخصص اورولوژی باتوجه‌به علائم، می‌تواند علت این مشکل را تشخیص دهد و برای درمان آن اقدام کند.

۲۰- بازگشت وازکتومی

همان‌طور که گفتیم یکی از روش‌‌های درمانی که توسط اورولوژیست انجام می‌شود، وازکتومی است. این روش برای عقیم‌سازی استفاده می‌شود. بازگشت وازکتومی یا معکوس کردن آن یک روش جراحی برای خنثی‌کردن وازکتومی است. در این روش جراحی لوله‌ای که اسپرم را از بیضه‌ها منتقل می‌کند، دوباره وصل می‌شود. پس از جراحی اسپرم دوباره وارد مایع منی می‌شود و امکان باردار کردن همسر وجود دارد.

۲۱- مثانه بیش فعال

مثانه بیش فعال نوعی بیماری است که شخص نیاز شدید به ادرار داشته و کنترل آن دشوار است. این بیماران روز و شب به طور مداوم نیاز به تخلیه مثانه داشته و گاهی دچار بی‌اختیاری ادرار هم می‌شوند. معمولا این افراد به دلیل بروز چنین مشکلاتی خود را از نظر اجتماعی محدود می‌کنند. گاهی درمان مثانه بیش فعال آسان بوده و با تغییر رژیم غذایی، دفع ادرار به‌موقع و تکنیک‌های نگه‌داشتن ادرار با تقویت عضلات لگن می‌توان آن را تا حدودی درمان کرد.

۲۲- افتادگی مثانه

در زنان دیواره جلویی واژن نوعی تکیه‌گاه برای مثانه است. با افزایش سن یا علل دیگر ممکن است این دیواره ضعیف و شل شود و باعث افتادگی مثانه شود. در نتیجه مشکلات ادراری، ناراحتی و بی‌اختیاری استرسی شخص را درگیر می‌کند. افتادگی مثانه درجات مختلفی دارد و در حالت خفیف فقط بخش کوچمی از مثانه به داخل واژن می‌افتد. افتادگی معمولا همراه با یائسگی ایجاد می‌شود.

۲۳-شب ادراری و مشکلات تخلیه کودکان

یکی از شایع‌ترین اختلالات در کودکان شب ادراری است. ممکن است کودک در روز یا شب این حالت را تجربه کند. اگر کودک به طور مکرر رختخواب را خیس می‌کند و این اتفاق حداقل دو بار در هفته تکرار می‌شود، باید برای درمان شب ادراری به دکتر اورولوژی مراجعه کنید. دلایل مختلفی مانند کوچک بودن مثانه، عفونت دستگاه ادراری، استرس شدید یا تاخیر رشدی می‌توانند باعث بروز این مشکل شوند.

۲۴- تب‌خال تناسلی

تب‌خال تناسلی نوعی بیماری مقاربتی است. این عفونت توسط ویروس هرپس سیمپلکس ایجاد می‌شود. راه انتقال آن از یک فردبه‌فرد دیگر رابطه جنسی است. ویروس پس از تماس با بدن می‌تواند نهفته باشد و چندین بار در سال عود کند. این نوع تب‌خال باعث درد، خارش و زخم در ناحیه تناسلی می‌شود. گاهی هم تب‌خال هیچ علامتی ندارد. هیچ نوع درمانی برای تبخال تناسلی وجود ندارد. اما با برخی داروها می‌توان علائم آن را کاهش داد.

۲۵- تکرر ادرار

معمولا افراد سالم در طول روز بین ۴ تا ۸ بار نیاز به دفع ادرار دارند. اما زمانی که شخص بیش از ۸ بار این نیاز را پیدا کند یا شب‌ها از خواب بیدار شود، احتمالا دچار تکرر ادرار است. مشکلات مختلفی مانند بیماری کلیوی و نوشیدن بیش از حد مایعات از علل ایجاد این مشکل هستند. اگر تکرر ادرار با تب و درد و ناراحتی در ناحیه شکم همراه باشد، باید به متخصص مراجعه کرد. در این شرایط احتمالا علت آن عفونت ادراری است. 

سوالات متداول

ایا تنبلی تخمدان باعث یائسگی می شود؟

نمی‌توان گفت علت یائسگی تنبلی تخمدان است!

آیا تنبلی تخمدان باعث نازایی می‌شود؟

سندروم تخمدان پلی کیستیک می‌تواند روی بارداری تاثیراتی داشته‌باشد. این زنان در خطر سقط جنین، دیابت بارداری، پره اکلامپسی و زایمان زودرس قرار دارند. پس از زایمان نیز نوزاد ممکن است با مشکلاتی مواجه شود. امکان دارد نوزاد به بخش مراقبت‌های ویژه منتقل شود. همچنین احتمال مرگ قبل، حین یا بعد از تولد وجود دارد.برخی خانم‌ها با مشکل تنبلی تخمدان در بارداری دچار مشکل می‌شوند. زیرا سطح بالای هورمون مردانه از آزاد‌شدن تخمک‌ها جلوگیری می‌کند و ممکن است باعث نازایی شود. با تغذیه سالم، ورزش و کاهش وزن می‌توان تا حدودی این مشکل را برطرف کرد.

راه حل تنبلی تخمدان و بارداری سریع چیست؟

برای بالابردن شانس بارداری با وجود تنبلی تخمدان باید سبک زندگی خود را تغییر دهید. حتی کاهش ۵ تا ۱۰% وزن می‌تواند شانس بارداری را به طور قابل‌توجهی بالا ببرد. تغذیه سالم و ورزش را در برنامه خود قرار دهید. بر تخمک‌گذاری نظارت دقیق داشته‌باشید تا نزدیک به تخمک‌گذاری آمیزش جنسی داشته‌باشید.اگر این روش‌ها جوابگو نباشد، پزشک آزمایش‌های باروری تجویز کرده و در صورت نیاز مصرف داروهای باروری را توصیه می‌کند.

وزن بالا و تنبلی تخمدان چه ارتباطی دارند؟

افزایش وزن می‌تواند شرایط تنبلی تخمدان را بدتر کند. یکی از مهمترین اقداماتی که برای کنترل علائم بیماری باید انجام شود، کم‌کردن وزن است. معمولا این خانم‌ها با کمی کاهش وزن می‌توانند شانس تخمک‌گذاری و باروری خود را بالا ببرند.

دکتر اورولوژی خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟

دکتر اورولوژی همانند دیگر پزشکان باید برای تشخیص دقیق و انتخاب بهترین درمان در مورد سابقه پزشکی، علائم فعلی و داروهای مصرفی سوالاتی را بپرسد تا اطلاعات کلی در مورد شما کسب کند. یک اورولوژیست خوب باید پس از بررسی‌های کلی یک معاینه فیزیکی از ناحیه تناسلی داشته باشد. ممکن است پزشک برای بررسی دقیق‌تر آزمایش‌هایی مانند آزمایش خون یا آزمایش‌های تصویربرداری (مانند سی‌تی‌اسکن و سونوگرافی) تجویز کند.

دکتر اورولوژی برای زنان هم هست؟

دکتر اورولوژی می‌تواند بسیاری از بیماری‌ها در زنان را تشخیص داده و درمان کند. خانم‌هایی که در سیستم ادراری دچار مشکل شده‌اند، باید برای انجام آزمایش‌های لازم و درمان بیماری به اورولوژیست مراجعه کنند. اورولوژیست بسیاری از بیماری‌ها مانند عفونت ادراری، سنگ کلیه و عدم کنترل ادرار پس از زایمان یا پس از یائسگی را درمان می‌کند.

سخن پایانی

تنبلی تخمدان یا سندروم تخمدان پلی کیستیک (Polycystic Ovary Syndrome یا PCOS) اختلال شایع هورمونی در زنان است که در سنین باروری رخ می دهد. قاعدگی نامنظم و طولانی مدت از جمله علائم و نشانه های تنبلی تخمدان است؛ بنابراین سندروم تخمدان پلی کیستیک شامل کیسه های کوچک پر از مایع است (یکی از انواع کیست تخمدان) که عوارض زیادی به همراه خواهند داشت. عدم درمان به موقع تنبلی تخمدان باعث ناباروری می گردد.

پیشنهاد ما به شما

ایمپلنت لاغری چیست

ایمپلنت لاغری چیست

چاقی و اضافه وزن، معضلاتی فراگیر در دنیای مدرن هستند که پیامدهای منفی متعددی برای …

دیدگاهتان را بنویسید