یکشنبه , 25 شهریور 1403
کمر درد اوایل بارداری

کمر درد اوایل بارداری

کمر درد در بارداری

کمر درد بارداری عارضه‌ای است که بسیاری از خانم‌ها در دوران بارداری آن را تجربه می‌کنند. بارداری با ایجاد شرایط ویژه در ظاهر و فرم و فیزیولوژی بدن باعث بروز کمر درد می‌شود. این درد معمولا بعد از زایمان از بین می‌رود و در موارد کمی تا مدتی طولانی باقی می‌ماند.


فهرست مطالب


در بارداری کدام قسمت کمر درد میگیرد؟

کمر درد در بخش تحتانی کمر یعنی جایی که ستون فقرات به لگن وصل می‌شود ایجاد می‌شود. در این بخش یک مفصل به نام مفصل خاجی خاصره‌ای قرار دارد که وظیفه‌ی اتصال ستون فقرات به لگن را به عهده دارد.وقتی به دلایل مختلف ناشی از بارداری به مفصل خاجی فشار وارد شود کمر درد در بارداری ایجاد می‌شود.

تفاوت درد کمر در بارداری و پریودی چیست؟

کمر درد یکی از عارضه‌هایی است معمولا خیلی از خانم‌ها در زمان‌های مختلف آن را تجربه می‌کنند. دل درد و کمردرد در روزهای اول بارداری ممکن است با دردهای قاعدگی اشتباه گرفته شود و حتی موجب سردرگمی بعضی از خانم‌ها شود. با این حساب بروز کمر درد را باید به حساب بارداری بگذاریم یا به حساب قاعدگی؟

اگر به تفاوت کمر درد باردراری و پریودی دقت کنیم متوجه می‌شیم، نشانه‌های همراه کمر درد پریودی با کمر درد بارداری تفاوت دارد. پریودی با بروز دل درد، دل پیچه شدید و کمر درد همراه است اما دل و کمر درد در بارداری با هم اتفاق نمی‌افتد. وقتی قاعدگی عقب می‌افتد و با بروز کمر درد نگران بارداری می‌شوید، علاوه بر توجه به علائم همراه کمر درد، با یک تست خانگی یعنی بی‌بی چک هم می‌توانید نگرانی خود را برطرف نمایید.

کمر درد اوایل بارداری

دلیل درد کمر در بارداری چیست؟

کمر درد در بارداری یک علت واحد ندارد و مجموعه‌ای از عوامل باعث کمر درد در دوران‌های مختلف بارداری می‌شود. این عوامل دربرگیرنده‌ی تغییرات در ظاهر مادر باردار و تغییرات هورمونی و عوامل دیگر است. برطرف شدن این علت‌ها با اتمام بارداری کمردرد را هم ازبین می‌برد. دلایل بروز کمر درد در بارداری در ماه‌های مختلف بارداری به شرح زیر است.

دلیل کمر درد در سه‌ماه‌ی اول بارداری

تغییرات هورمونی در بارداری

بارداری با ایجاد تغییر در سطح هورمون‌ها همراه است. هورمون‌ها با تغییرات در سوخت و ساز بدن و اثر بر عضلات می‌توانند باعث بروز کمر درد در اوایل بارداری شوند. بعد از بارداری چون مقادیر هورمون‌ها به حالت قبل برمی‌گردد کمر درد هم از بین می‌رود. تغییرات هورمون‌های زیر باعث بروز کمر درد در بارداری می‌شود.

  • هورمون پروژسترون

مقادیر پروژسترون با شروع بارداری افزایش می‌یابد. این هورمون باعث شل شدن عضلات و رباط‌های نزدیک لگن می‌شود و با تاثیر بر ثبات مفاصل باعث بروز کمر درد بارداری در هفته های اول می‌شود.

  • هورمون ریلکسین

هورمون ریلکسین یا هورمون آرامش  مانند هورمون استروژن و پروژسترون در سیکل‌های ماهانه ترشح می‌شود. این هورمون بعد از تخمک گذاری افزایش می‌یابد و باعث چسبیدن تخمک به دیواره‌ی رحم می‌شود. هورمون ریلکسین انقباضات رحم را در هفته‌های اول به منظور چسبیدن تخمک به دیواره‌ی رحم کم می‌کند، در‌حالی‌که نزدیک زایمان رباط و مفاصل کانال زایمان را شل می‌کند و باعث آسان شدن زایمان می‌شود.

لابیاپلاستی با لیزر در تهران

رحم و جنین در دوران بارداری شروع به ترشح هورمون آرامش می‌کنند و تغییرات در میزان ترشح این هورمون در دوران بارداری می‌تواند بر ثبات رباط‌های ستون فقرات و مفاصل تاثیر بگذارد و باعث کمر درد در هفته اول بارداری شود.

استرس و اضطراب

مادر شدن و بارداری یک تجربه‌ی هیجان انگیز برای خانم‌ها است اما به‌دلیل شرایط خاص آن ممکن است برای خانم باردار همراه با استرس باشد. به‌خصوص در خانم‌های کم سن و کسانی که اولین تجربه‌ی بارداری را دارند شرایط کمی دشوارتر خواهد بود. معمولا این افراد به‌دلیل استرس، سفتی عضلات، کمر درد، سردرد در بارداری و خستگی در بارداری را تجربه می‌کنند.

دلیل کمر درد در سه ماهه‌ی دوم و سوم بارداری

بالا رفتن ماه‌های بارداری با تغییرات ظاهری در بدن مادر باردار همراه است. این تغییرات باعث فشار به ستون فقرات و کمر درد در بارداری می‌شود.

کمر درد اوایل بارداری
  • اضافه وزن در بارداری

بالارفتن وزن مادر باردار به‌دلیل افزایش حجم مایعات در بدن و وزن جنین امری طبیعی و اجتناب‌ناپذیر است. این اضافه وزن بین ۱۱ تا ۱۶ کیلو است. در این شرایط قطعا فشار مضاعفی به مهره‌های کمر وارد می‌شود و باعث کمر درد در بارداری می‌شود.

  • ظاهر بدن و به عقب خم شدن

بزرگ شدن شکم و افزایش وزن باعث تغییر مرکز سقل بدن به شکم می‌شود، مادر باردار با شکم برآمده برای حفظ تعادل بدن به عقب خم می‌شود و این حالت باعث ایجاد فشار بر روی مهره‌های کمر می‌شود، به این ترتیب کمر درد در بارداری ایجاد می‌شود.

  • عصب سیاتیک

عصب سیاتیک از لگن عبور می‌کند و فشار به آن در دوران بارداری و غیر از بارداری باعث درد شدید می‌شود. در دوران بارداری عوامل زیر باعث فشار به این عصب و بروز کمر درد می‌شود.

  • اضافه وزن مادر باردار به عصب سیاتیک فشار وارد می‌کند.
  • ممکن است کمر درد در بارداری ماه هشتم و نهم به‌دلیل چرخیدن جنین و فشار آورن سر جنین به عصب سیاتیک و بروز درد شدید در کمر، باسن و پاها شود.
  • عضلات شکم

طرفین شکم از عضلاتی تشکیل شده که به ثبات ستون فقرات کمک می‌کند. اتصال عضلات در وسط شکم است. وقتی جنین در حال رشد به این عضلات فشار وارد کند، این فشار و کشیدگی بر ستون فقرات اعمال می‌شود و باعث بروز کمر درد در بارداری می‌شود.حالتی که زیاد شدن کشش منجر به قطع اتصال عضلات می‌شود، دیاستاز رستی نامیده می‌شود.

  • بیرون‌زدگی دیسک کمر

ماده‌ی ژله‌ای بین مهره‌های ستون فقرات وجود دارد و به نام دیسک شناخته می‌شود، درصورتی‌که فشاری به ستون مهره‌ها وارد شود، این ماده بیرون می‌زند و به اعصاب نخاع فشار وارد می‌کند. فشار به نخاع با ارسال پیام به مغز و احساس درد همراه خواهد بود.کمر درد در بارداری ناشی از بیرون‌زدگی دیسک کمر در افراد زیر شایع است و بد نیست به دکتر کمردرد نیز مراجعه کنند.

  • در افرادی که قبل از بارداری مشکل فتق یا بیرون زدگی دیسک کمر داشته‌اند.
  • افرادی که بعد از بارداری به‌دلیل بالا رفتن وزن دچار دیسک کمر می‌شوند.
  • افرادی که در دوران بارداری کار سنگین انجام می‌دهند و اجسام سنگین جا‌ به جا می‌کنند.
  • عفونت ادراری

عفونت ادراری در هر کدام از بخش‌های دستگاه ادراری مانند مثانه، کلیه و مجاری ادرار ایجاد می‌شود. خانم‌های باردار در ماه‌های اول بارداری به‌دلیل افزایش پروژسترون در معرض این عارضه هستند.کمر درد در بارداری ماه چهارم به بعد ممکن است با بزرگ شدن و فشار رحم به مثانه و تخلیه نشدن کامل آن یا با رعایت نکردن بهداشت شخصی  سبب ابتلا به عفونت ادراری و دل و کمر درد در بارداری شود.

این حالت با نشانه‌های سوزش و دردناک شدن ادرار، بوی بد و ادرار تیره رنگ، حالت تهوع و استفراغ، تب، اسهال و کمر درد در بارداری ظاهر می‌شود. عفونت ادراری باعث کمر درد در بارداری می‌شود و مادر را آزار می‌دهد، علاوه بر آن عوارض خطرناکی مانند:

  • زایمان زودرس
  • و کم شدن وزن جنین را هم ایجاد می‌کند.
چگونه با آرایش لب های خود را پرتر و برجسته تر نشان دهیم؟ + ترفند آرایشی برای برجسته کردن لب

آیا کمردرد در بارداری و جنسیت جنین ارتباطی به هم دارند؟

برآمده شدن شکم و اضافه وزن در بارداری برای تمام مادران باردار بدون این‌که به جنسیت جنین ارتباط داشته باشد اتفاق می‌افتد. ترشح هورمون ریلکسین در کنار عواملی که نام بردیم باعث فشار به عضلات و مفاصل و بروز کمر درد می‌شود.

کمر درد در بارداری نشانه پسر یا دختر بودن جنین نیست. قوی و ورزیده بودن عضلات باعث می‌شود در مقابل تغییرات و فشار مقاوم باشند، بنابراین اگر عضلات قوی داشته باشید، اوایل بارداری درد کمتری تجربه می‌کنید و این اصلا به جنسیت جنین ارتباط ندارد.

کمر درد اوایل بارداری

راه‌های درمان کمر درد در بارداری چگونه است؟

بهترین راه تسکین کمر درد در بارداری استراحت کردن است. افزایش وزن مهم‌ترین دلیل فشار به کمر در بارداری است به همین دلیل استراحت کردن و پرهیز از انجام کارهای سنگین و بلند کردن اجسام می‌تواند درد را کاهش دهد.

  • انجام دادن ورزش کمر درد در بارداری با حرکات کششی باعث تقویت مفاصل و عضلات کمر و شکم می‌شود.
  • یوگا و مدیتیشن باعث آرامش روحی مادران باردار می‌شود و آن‌ها را از استرس و اضطراب و کمر درد ناشی از آن دور می‌کند. همچنین یوگا می‌تواند فشار خون خانم‌های باردار را متعادل کند.
  • تصحیح حرکات بدن هنگام نشستن هم می‌تواند کمر درد در بارداری را کم کند. خانم‌های باردار باید هنگام نشستن کمر و باسن را به پشتی صندلی بچسبانند، و شانه‌ها را عقب و در حالت ریلکس قرار دهند.
  • اصلاح وضعیت خوابیدن می‌تواند کمر درد در بارداری ماه اخر را کم کند. خانم‌های باردار باید به پهلو بخوابند و تشک هم کمی سفت باشد تا اضافه وزن بارداری باعث فشار به ستون فقرات نشود.
  • استفاده از کمپرس گرم برای کمر درد در بارداری مفید است. این روش را روزانه دو مرتبه با حوله یا کیسه‌ی آب گرم می‌توانید انجام دهید، حواستان باشد به‌هیچ وجه کیسه‌ی آب گرم را روی شکم یا زیر شکم قرار ندهید.
  • دکتر مراقبت بارداری میتواند توصیه های بیشتری در درمان و پیشگیری از کمردرد در بارداری شما بکند.

راه‌های پیشگیری از کمردرد در بارداری چیست؟

کمر درد در بارداری مشکلی شایع و بی‌خطر است و فقط نیاز به مراعات و مراقبت دارد، درصورت رعایت کردن اصول زیر کمر درد تا حدودی تسکین می‌یابد.

  1. از کفش مناسب استفاده کنید. کفشی که بدون پاشنه باشد و هنگام راه رفتن فشاری به ستون فقرات وارد نکند.
  2. اجسام سنگین حمل نکنید. اگر مجبور هستید کیسه‌ی خرید در دست داشته باشید، وزن کیسه‌ها را به طور مساوی بین دو دست تقسیم کنید.
  3. هنگام بلند کردن جسمی از روی زمین اول زانوها را خم کنید و پشت را صاف کنید و بعد جسم را از زمین بلند کنید.
  4. به پهلو بخوابید و هنگام چرخیدن از پهلو به پهلوی دیگر به آرامی این کار را انجام دهید تا به ستون فقرات فشار نیاید. حتی می‌توانید بنشینید و دوباره به پهلوی مخالف دراز بکشید.
  5. استراحت کردن و خواب کافی یکی از مهم‌ترین مواردی است که برای حفظ سلامت خانم باردار و پیشگیری از کمر درد در بارداری اهمیت دارد.

آیا کمر درد در بارداری نیاز به مراجعه فوری نزد پزشک دارد؟

کمر درد در اوایل بارداری طبیعی است. کمر درد در ماه‌های پایانی بارداری نیز با استراحت کردن از بین می‌رود، اما در صورت بروز شرایط زیر کمر درد در بارداری خطرناک تلقی می‌شود و نیاز به مراجعه فوری نزد دکتر بارداری دارد.

  • دردی که با استراحت کردن بهبود نیابد.
  • دردی که بیش از ۲ هفته طول بکشد.
  • دردهایی که با فاصله‌ی زمانی منظم ایجاد می‌شود.
  • دردی که در باسن و پا پخش می‌شود و ممکن است ناشی از فشار به عصب سیاتیک باشد.
  • احساس بی‌حسی و سوزن سوزن شدن در پاها
  • ترشح و خونریزی از واژن
  • درد و سوزش هنگام ادرار کردن
  • تب
بهترین درمان فرورفتگی جای جوش چیست؟ + بررسی روش های قطعی و خانگی درمان فرورفتگی جای جوش

بارداری دوره بسیار حساسی است و تجربیاتی که هر فردی در این دوران دارد با دیگری متفاوت است. دردها، مشکلات، ناراحتی‌ها و سایر موارد مشابه در افراد مختلف با شدت‌ها و حالت‌های متفاوتی مشاهده می‌شود. یکی از حالت‌های رایجی که در بارداری مشاهده می‌شود، درد زیر شکم زنان در بارداری است. درد زیر شکم در زنان رایج است. بااین‌حال این دردها با دلایل مختلف ممکن است در دوران بارداری نیز ایجاد شود.

کمر درد اوایل بارداری

این دردها در بارداری بسیار شایع است و در بیشتر مواقع جای نگرانی نیست. بااین‌حال گاهی اوقات این دردها می‌توانند نشان‌دهنده چیز جدی‌تری باشند که به بررسی‌های کامل‌تری نیاز دارد. این دردها معمولا به دردهایی اشاره دارد که در نواحی پایین تنه و در ناحیه‌ای بین شکم و استخوان لگن احساس می‌شوند. در ادامه، بیشتر با دلایل بروز آن آشنا می‌شویم.

چرا درد زیر شکم زنان در بارداری ایجاد می‌ شود؟

درد زیر شکم در بارداری نشانه چیست؟ درد زیر شکم یکی از عوارض بیماری های دوران بارداری است که بسیاری از زنان آن را تجربه می‌کنند. دردهای زیر شکم در بارداری ممکن است خفیف، شدید، تیز، کوبنده، دردناک، کسل‌کننده یا مبهم باشند. گاهی این دردها به‌صورت موقتی می‌آیند و می‌روند و برخی اوقات نیز ممکن است ثابت یا ترکیبی باشند.

دردهای ناگهانی و آزاردهنده نیز ممکن است ایجاد شود که ناراحتی بیشتری را موجب می‌شوند. کمردرد و درد زیر شکم در بارداری اگر به دنبال یک عامل طبیعی و مربوط به شرایط حاملگی باشد، معمولا به دلیل جابه‌جایی استخوان‌ها و رباط‌هاست که در این شرایط کشش‌هایی در بدن به‌منظور سازگاری با جنین رخ می‌دهد. در نتیجه این دردها معمولا طبیعی تلقی شده و جای نگرانی نیست.

کمر درد اوایل بارداری

مهم‌ترین عامل دردهای شکمی در زنان باردار، رشد جنین و انقباضات رحمی است. خصوصا به دنبال دردهایی که در رباط گرد ایجاد می‌شود، بسیاری از زنان باردار درد زیر شکم را تجربه می‌کنند. این رباط در ارتباط بین رحم و کشاله ران است و در اثر رشد رحم دچار گرفتگی و کشش می‌شود. نفخ شکم در بارداری و یبوست، انقباضات براکستون هیکس، رشد جنین، دردهای مربوط به حاملگی و غیره از دیگر دلایل ایجاد درد شکم در زنان باردار است.

عوامل درد زیر شکم زنان در بارداری (علت درد زیر شکم در بارداری)

علت درد زیر شکم در زنان چیست؟ ممکن است دردهای زیر شکمی در دوران بارداری ناشی از یک اختلال جدی‌تر و نشان‌دهنده برخی خطرات بارداری باشد. گاهی نیز این دردها با سایر علائم مانند خونریزی واژینال یا حالت تهوع همراه می‌شوند. این خونریزی‌ها ممکن است در برخی موارد بسیار شدید و خطرناک بوده و موجب افت فشار بسیار شدید و بروز شوک نیز شوند.

نکته مهم این که درد زیر شکم در بارداری با دردهای بالاتنه که در ناحیه روده و معده ایجاد می‌شود متفاوت است. بااین‌حال گاهی اوقات ممکن است زنان در تشخیص این که درد دقیقا در چه قسمتی ایجاد شده است، مشکل داشته باشند. برخی از مهمترین عوامل جدی درد زیر شکم در بارداری شامل موارد زیر می‌شود.

۱-عفونت در بارداری

عفونت ادراری در بارداری بسیار شایع است و البته معمولا به‌راحتی در صورت تشخیص به‌موقع قابل‌درمان است. آنها می‌توانند باعث درد شکم و گاهی اوقات (نه همیشه)، درد هنگام ادرار کردن شوند (نشانه های عفونت ادراری). در نتیجه می‌توان بیماری یا عفونت را نیز از عوامل جدی درد زیر شکم در بارداری در نظر گرفت. در برخی موارد، امکان دارد علت درد عفونت آپاندیس باشد.

کاشت مو

درد آپاندیس چگونه است؟ این درد از شکم شروع شده و باعث درد دور ناف در بارداری می‌شود. اگر درمان نشود، تنفس و حرکت را برای شما سخت می‌کند.

علاوه بر عفونت مجاری ادراری، بیماری‌هایی مانند سنگ کلیه، سنگ کیسه صفرا، پانکراتیت، آپاندیسیت و برخی زخم‌ها و آلرژی‌ها نیز می‌تواند دلیل درد زیر شکم زنان در بارداری محسوب شوند. این موارد می‌توانند موجب تیر کشیدن زیر شکم در بارداری شوند. هرچه سریع‌تر با مشاهده این موارد، درمان عفونت رحم و سایر عفونت‌های بدن را شروع کنید.

۲-سقط جنین

یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین دلایل بروز درد زیر شکم در بارداری، سقط جنین است. گاهی اوقات سقط جنین رخ‌داده و گاهی نیز در حال وقوع است. این نوع از سقط جنین، از نوع خودبه‌خودی است. حتی تهدید به سقط شدن جنین، یعنی زمانی که زن باردار در معرض سقط جنین احتمالی قرار دارد، می‌تواند موجب بروز دردهای شکمی شدید یا دل درد بعد از رابطه شود.

معمولا همراه با سقط جنین علائم دیگری نیز ممکن است مشاهده شود. برای مثال در زمانی که سقط جنین اتفاق افتاده است، ممکن است تمام محتویات رحم شامل جفت و جنین خارج شود. سقط می‌تواند کامل یا به‌صورت ناقص باشد به همین دلیل باید با عوارض سقط جنین آشنا باشید. در مواردی نیز خونریزی و لکه بینی به همراه دردهای زیر شکم در زنان مشاهده می‌شود که البته نمی‌توان همیشه آن را دلیل سقط شدن جنین در نظر گرفت.

۳- حاملگی خارج رحمی

یکی دیگر از دلایل مهم بروز درد زیر شکم در بارداری، حاملگی خارج از رحم است. در این شرایط معمولا بارداری در محل معمول خود در رحم اتفاق نمی‌افتد. بارداری ممکن است در مکانی غیر معمولا مانند لوله فالوپ اتفاق بیفتد. در حاملگی خارج از رحم دردهای شکمی بسیار شدیدند و علائم ناراحت‌کننده دیگری نیز مشاهده می‌شود.

کاهش شدید فشارخون، خونریزی‌های شدید، تپش قلب شدید و عدم لخته شدن نرمال خون در بدن از جمله علائم حاملگی خارج از رحم است. معمولا اکثر حاملگی‌های خارج رحمی به جراحی فوری نیاز خواهند داشت.

۴- زایمان زودرس

گاهی اوقات درد زیر شکم در بارداری به دلیل زایمان زودرس است. اگر در هفته‌های کمتر از هفته سی و هفتم، به‌صورت منظم درد و گرفتگی احساس شود و شکم بیش از حد سفت باشد، احتمال زایمان زودرس بسیار بالاست. در این شرایط باید حتما زن باردار تحت‌نظر باشد و شرایط و تغییرات به‌صورت لحظه‌ای دنبال شود.

۵- پره اکلامپسی در بارداری

در بارداری دردهایی که درست زیر دنده‌ها احساس می‌شود، به دلیل فشار دادن جنین و رحم به سمت بالا بسیار شایع است. اما اگر این دردها بسیار شدید و مداوم شوند، به‌خصوص درد زیر شکم سمت راست زنان باردار، می‌تواند نشانه پره اکلامپسی (فشارخون بالا در بارداری) باشد. این دردها برخی از زنان باردار را تحت تاثیر قرار می‌دهد. معمولا درد زیر شکم در بارداری اگر به همراه سردرد شدید، مشکلات بینایی، تورم دست و پاها و مواردی ازاین‌دست باشد، می‌توان آن را به پره اکلامپسی مربوط دانست.

۶- دکولمان جفت

جداشدن جفت یکی دیگر از عوامل بسیاری جدی و خطرناک درد زیر شکم در بارداری است. در این شرایط جفت کم‌کم از دیواره رحم دور شده و در حال جداشدن است. این حالت می‌تواند موجب درد شدید زیر ناف در زنان باردار شده و خونریزی‌های شدیدی را سبب شود. دردهای شدید دائمی از مهم‌ترین نشانه‌های دکولمان جفت است. البته باید دقت کنید که آن را با علائم سنگ کلیه اشتباه نگیرید!

چه زمانی به دکتر گوارش مراجعه کنیم؟

دلیل درد زیر شکم در دوره‌ های مختلف بارداری چیست؟

دردهای شکمی که در دوران بارداری مشاهده می‌شود در هر دوره‌ای ممکن است شدت متفاوتی داشته باشد و می‌توان در هفته‌های مختلف بارداری، این دردها را به یک عامل متفاوت مربوط دانست. ازاین‌رو با استفاده از تقویم بارداری، باید هفته‌به‌هفته این دردها را رصد کرد. در جدول زیر خلاصه‌ای جامع برای شما گردآوری شده است.

کمر درد اوایل بارداری

درمان درد زیر شکم در بارداری چیست؟

درمان درد زیر شکم در بارداری بستگی به دلیل درد، علائمی که به همراه آن بروز می‌کند و شدت و مدت‌زمان آن دارد. در خصوص مواردی که دردهای شکمی بخشی از روند طبیعی حاملگی هستند، مانند یبوست، درد زیر شکم زنان در بارداری به دلیل نفخ، انقباضات رحمی و لگن، درمان شامل تغییر در برنامه غذایی، افزایش مصرف مایعات خصوصا آب، افزودن فیبر بیشتر به غذا و انجام تمرین‌های کششی روزانه می‌شود.

 برای تسکین دردها نیز معمولا از استامینوفن استفاده می‌شود. کمپرس‌های آب گرم و گرم نگه‌داشتن نواحی دردناک نیز می‌تواند در تسکین دردهای زیر شکم در بارداری موثر باشد. در برخی موارد ممکن است طب سوزنی نیز بتواند در درمان درد زیر شکم در بارداری موثر باشد.

در موارد جدی‌تر، بسته به این که دلیل بروز این دردها چیست درمان متفاوت است. برای حاملگی خارج رحمی یا سقط جنین، مواردی مانند جراحی یا درمان دارویی برای کورتاژ انجام می‌شود. سقط سپتیک نیز روشی درمانی دیگری است که در آن از آنتی‌بیوتیک‌هایی به‌صورت داخلی وریدی برای برداشتن محتویات رحم استفاده می‌شود. در مواردی که درد زیر شکم به دلیل عفونت ادراری و بیماری است، تجویز برخی آنتی‌بیوتیک‌ها ممکن است برای درمان مدنظر قرار بگیرد.

سوالات متداول

آیا کمردرد در دوران بارداری شایع است؟

 کمردرد یکی از شایع ترین مشکلات بارداری به خصوص در ماه‌های آخر است. این درد به طور معمول پس از تولد نوزاد از بین می‌رود اما در بسیاری از خانم‌ها،تا ماه‌ها بعد از زایمان نیز ادامه می‌یابد.  

آیا هورمون‌ها می‌توانند بر کمردرد تأثیر بگذارند؟

بله، هورمون های بارداری برای آماده شدن عبور نوزاد از کانال زایمان، رباط‌های مفاصل لگن شما را شل کرده تا آن‌ها را انعطاف‌پذیرتر کنند. حال اگر مفاصل بیش از حد انعطاف پذیر شوند، کمردرد ممکن است رخ دهد.

تفاوت بین کمردرد بارداری و قاعدگی چیست؟

تفاوت اصلی بین کمر درد ناشی از قاعدگی و کمردرد بارداری این است که گرفتگی کمر در اوایل بارداری به اندازه گرفتگی کمر در دوران قاعدگی شدید نیست و همچنین در قسمت پایین تر شکم رخ می‌دهد. درد پریود ممکن است چند روز قبل از قاعدگی شروع شود و پس از پایان دوره کاهش یابد؛ در حالیکه، کمردرد اوایل بارداری ممکن است در حدود هفته چهارم رخ داده و برای هفته ها یا ماه ها در دوران بارداری ادامه یابد.

برای حمایت از کمر چه چیزی بپوشم؟

لباس‌های نگهدارنده شکم را خریداری و استفاده کنید. این لباس‌ها شبیه یک کمربند بوده و به برداشتن وزن شکم از روی عضلات کمر کمک می‌کنند. همچنین، برخی از شلوارهای بارداری دارای یک نوار کشی پهن هستند که در زیر انحنای شکم شما قرار گرفته تا وزن آن را تحمل کند.

سخن پایانی

کمردرد در اوایل بارداری، یکی از دردهای طبیعی است که ممکن است هر زنی در دوران بارداری خود تجربه کند، اما اگر این کمردرد از حالت نرمال خود خارج شود، ممکن است نشانه‌ی مشکل دیگری باشد، بنابراین لازم است برای درمان کمردرد به پزشک مراجعه شود.

پیشنهاد ما به شما

خالبرداری با دستگاه آر اف سرجیکال

خالبرداری با دستگاه آر اف سرجیکال

خالبرداری با دستگاه آر اف سرجیکال: روشی دقیق و موثر خال‌ها یا ضایعات رنگدانه‌دار پوستی، …

دیدگاهتان را بنویسید