برای کسب تجربه و اطلاعات مفید و کاربردی میتوانید به وب سایت های معتبر زیادی مراجعه کنید. در وب سایت دانشنامه پرشین دکتر موضوعات کاربردی زیادی مورد بررسی قرار داده شده مانند: پزشکی زنان، پزشکی زیبایی، دندانپزشکی، درمانهای دندانپزشکی و … که میتوانید به آنها مراجعه کنید و مطالب مفیدی که در اختیار شما قرار داده اند را مطالعه کند. در این اینجا 2 مقاله از این وب سایت را به شما معرفی خواهیم کرد.
ارتودنسی متحرک برای چه دندان هایی است؟
اگر برایتان سوال شده ارتودنسی متحرک برای چه دندانهایی است، باید گفت که کاربرد ارتودنسی متحرک محدود بوده و اغلب برای حرکت دادن یک دندان یا گسترش فضای سقف دهان محدود استفاده میشود.به دلیل پایین بودن دقت این دستگاه، ارتودنسی متحرک بزرگسالان برای دندانهایی با جابجایی پیچیده مناسب نیست. بنابراین در پاسخ به این سوال که ارتودنسی متحرک برای چه دندانهایی است، باید گفت این روش بهترین گزینه خواهد بود در صورتی که دندانهای شما به صورت جزئی نامرتب باشند.
متخصص ارتودنسی در صورتی که مشکل در حد جزئی تا متوسط باشد، بریس متحرک شفاف را توصیه میکند. این بریسها برای افرادی که نگران ظاهر خود هستند (مانند بزرگسالان و نوجوانان)، گزینه ایده آلی محسوب میشود. از آنجا که کودکان معمولا مشکلات پیچیدهتری دارند، ارتودنسی متحرک به آنها توصیه نمیشود. همچنین آنها به آسانی از جای خود در میآیند و به همین دلیل بهترین گزینه برای کودکان نیستند.
آیا استفاده از بریس متحرک درد دارد؟
نصب کردن بریس متحرک و انطباقات ناشی از آن، احتمالاً به مقداری ناراحتی در چند روز پس از نصب میانجامد. در صورت لزوم، مسکنهایی از قبیل آنها که در زمان سردرد خود استفاده میکنید، میتوانند کمککننده باشند.
گر ناحیهی خاصی از دهان شما در نتیجهی ارتودنسی درد میکند، حتماً با ما تماس بگیرید تا در زودترین زمان ممکن وقت ملاقاتی برای شما تعیین شود. در صورت امکان، از نصب دوبارهی بریس خودداری کنید، چرا که در این صورت، در زمان جایگذاری دوبارهی آن متحمل درد و رنج بیشتری خواهید شد.
لوازم کاربردی ارتودنسی متحرک چیست؟
یک جفت بریس پلاستیکی قابل جابجایی است که به هم متصل شده یا طوری طراحی شدهاند تا با هم مرتبط باشند. این جفت بریس بر روی دندانهای بالایی و پایینی قرار میگیرند. این بریسها میتوانند برای درمان مشکلات مربوط به مکان فک و دندانهای بالا و فک و دندانهای پایین، استفاده شوند. بیشتر افراد باید در طول درمان، این بریسها را همیشه در دهان داشته باشند، به غیر از زمان تمیز کردن آنها و زمانی که چیزی میخورند.
نوع دیگری از ارتودنسی متحرک، به نام نگهدارنده، به صورت غالب در انتهای دورهی درمانی ارتودنسی استفاده میشوند، زمانی که بریسهای ثابت خارج شدهاند. نگهدارندهها، تا زمانی که لثه و استخوانهای اطراف، با مکان جدید دندانها منطبق شوند، دندانها را در جای جدید خود نگه میدارند. نگهدارندهها ممکن است ثابت یا متحرک باشند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله ارتودنسی متحرک چیست؟ را مطالعه کنید.
علل ایجاد افسردگی بعد از زایمان چیست؟
افسردگی پس از زایمان یا ب اصطلاح افسردگی پریناتال و به انگلیسی (postpartum depression) نوعی افسردگی است که در دوران بارداری یا پس از زایمان اتفاق میافتد و علائم آن ممکن است خفیف یا کاملا شدید باشد. در موارد نادر، حتی علائم این افسردگی آنقدر شدید است که سلامت مادر و جنین در معرض خطر قرار میگیرد. البته نگران نباشید! افسردگی بارداری یا پس از زایمان قابل درمان است. در این مقاله قصد داریم تا بر اساس مطالعات علمی انجام شده روی بسیاری از مادران چگونگی ایجاد این افسردگی ، علائم شاخص و همینطور درمان آن را بررسی کنیم. علل جسمانی و روحی هر دو در افسردگی بعد از زایمان نقش ایفا میکنند:
تغییرات جسمانی:
بعد از تولد فرزند کاهش چشمگیر هورمونها (استروژن و پروژسترون) در بدن میتواند منجر به این بیماری شود. سایر هورمونهای ساخته شده توسط غده تیروئید نیز ممکن است سریعا افت پیدا کنند که میتواند باعث احساس خستگی، تنبلی و افسردگی شود.
علل روحی:
هنگامی که مادر دچار محرومیت از خواب میشود ممکن است برای مدیریت حتی مشکلات کوچک دچار مشکل شود؛ بنابراین ممکن است درمورد توانایی خود برای مراقبت از کودک اضطراب داشته باشد.
ممکن است شوق کمتری داشته باشد و با احساس هویت خود درگیر باشد یا احساس کند کنترل زندگی خود را از دست داده است. ممکن است از تغییرات جسمی بعد از زایمان احساس بدی داشته باشد هرکدام از این موارد میتواند منجر به افسردگی بعد از زایمان شود.
سایر ریسک فاکتورهای افسردگی پس از زایمان:
هر مادری پس از زایمان میتواند افسردگی بعد از زایمان را بعد از تولد هر بچه، نه فقط بچه اول، تجربه کند. با این حال خطر ابتلا درصورتی که فرد ریسک فاکتورهای زیر را داشته باشد، بیشتر است.
- سابقه افسردگی، چه در دوران بارداری چه زمانهای دیگر، داشته باشد.
- دچار اختلال دو قطبی باشد.
- در بارداری قبلی دچار افسردگی پس از زایمان شده باشد.
- درمیان اعضا خانواده کسی دچار افسردگی یا سایر بیماریهای خلقی باشد.
- حوادث پراسترس، مانند عوارض بارداری و زایمان (ازجمله بی اختیاری ادرار، کم خونی، تغییرات فشار خون و تغییرات متابولیسم)
- بیماری یا از دست دادن کار در سال گذشته را تجربه کرده باشد.
- مشکلات مربوط به شیردهی
- مشکلات سلامتی یا نیازهای خاص نوزاد
- مادر دارای دوقلو، سه قلو یا سایر چنرقلوییها باشد.
- مشکلاتی در روابط با همسر یا افراد مهم دیگر داشته باشد.
- سیستم حمایتی ضعیفی داشته باشد.
- مشکلات مالی داشته باشد.
- بارداری بدون برنامه ریزی یا ناخواسته باشد.
البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله دلیل افسردگی پس از زایمان مادران چیست؟ را مطالعه کنید.